Hemmarörd Ketchup

Onödigt?! Japp.

Gott?! Oh ja!

Värt besväret?! Ja, faktiskt.

IMG_0191

Att göra sin egen ketchup är inte så lurigt och det blir faktiskt himla gott. Det här receptet fanns med i veckans matkasse från Citygross. Ketchupen var till hamburgare och passade perfekt. Nu pimpade vi visserligen burgarna lite extra med massa smokey bbq-sås och så men jag tror den här kanelkryddade ketchupen hade lyft en helt okryddad burgare också. Viktor gillade den här ketchupen men Harry var lite mer tveksam. Nu äter han ju gärna vanlig ketchup med sked som den är så han kanske inte är riktigt rätt person att fråga. Recpetet ger en sisådär lite lagom burk ketchup som håller sig i 1-2 veckor i kylen.

1 burk hela tomater

0,5 dl äppelcidervinäger

1 lagerblad

0,5 krm kanel

0,5 dl råsocker

0,5 dl tomatpuré

0,5 tsk salt

1. öppna burken med hela tomater och plocka ur tomaterna. (du behöver inte såsen i konserven) Lägg tomaterna i en kastrull med tjock botten. Häll på äppelcidervinäger, lagerblad, kanel, socker, salt och tomatpuré. Mosa runt med en slev. 2. Koka ketchupen utan lock i ca 10 minuter. Rör om då och då så att inte ketchupen bränner fast. 3. Smaka eventuellt av med lite mer salt och mosa lite extra om det fortfarande finns stora bitar. 4. Häll upp i en burk och låt svalna - sen är det bara att vräka på hamburgaren eller makaronerna. IMG_0188