Strasskakor
Vi startar upp denna lördag med lite godsaker tycker jag - det är ju Halloween trots allt och då är det ju fritt fram för sött! IMG_5851 Dessa småkakor blev familjens nya favvo - såå spröda och goda. Dock hade jag bara mörk choklad att doppa dom i och en ljus choklad hade passat ännu bättre! Det är lite pill att göra spritsade kakor men så värt det! Det här behöver du: 100 gram rumsvarmt smör (riktigt rumsvarmt - ju mjukare desto bättre) 1/2 dl florsocker 1 1/2 msk vaniljsocker 1 dl potatismjöl 1 dl vetemjöl (möjligen lite flytande smör om degen blir för hård för att spritsa) Garnering: choklad och hackade hasselnötter (kan ju såklart uteslutas) IMG_5827 Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Mät up det mjuka smöret med florsocker och vaniljsocker och vispa ihop. Vänd ner potatismjölet och mjölet, lite i taget med en slickepott. Det ska bli en riktigt kladdig smet. Om smeten är för hård - ha i lite lite flytande smör och rör runt igen. Fyll smeten i stjärnspritsen och spritsa ut lagom stora strasskakor. Grädda i 12-15 minuter, de ska precis få färg i kanterna. Låt de svalna helt innan du sedan smälter choklad och doppar ändarna. Strö över hasselnötter innan chokladen stelnat. IMG_5835 IMG_5850