Vi startar upp denna lördag med lite godsaker tycker jag - det är ju Halloween trots allt och då är det ju fritt fram för sött!
Dessa småkakor blev familjens nya favvo - såå spröda och goda. Dock hade jag bara mörk choklad att doppa dom i och en ljus choklad hade passat ännu bättre!
Det är lite pill att göra spritsade kakor men så värt det!
Det här behöver du:
100 gram rumsvarmt smör (riktigt rumsvarmt - ju mjukare desto bättre)1/2 dl florsocker1 1/2 msk vaniljsocker1 dl potatismjöl1 dl vetemjöl
(möjligen lite flytande smör om degen blir för hård för att spritsa)
Garnering: choklad och hackade hasselnötter (kan ju såklart uteslutas)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Mät up det mjuka smöret med florsocker och vaniljsocker och vispa ihop. Vänd ner potatismjölet och mjölet, lite i taget med en slickepott. Det ska bli en riktigt kladdig smet. Om smeten är för hård - ha i lite lite flytande smör och rör runt igen.
Fyll smeten i stjärnspritsen och spritsa ut lagom stora strasskakor. Grädda i 12-15 minuter, de ska precis få färg i kanterna. Låt de svalna helt innan du sedan smälter choklad och doppar ändarna. Strö över hasselnötter innan chokladen stelnat.
Om Mig:
VÄLKOMMEN!
Det här är min lilla lilla hörna i bloggosfären. En 37-årig småbarnsmamma som skriver om högt och lågt. Bloggen handlar om allt sånt som jag älskar. Den handlar om mina älskade ungar, min kärlek till bakning och pyssel och lite shoppingfynd. Jag försöker hitta dom där små guldkornen i vardagen men ibland smyger sig verkligheten på och då dyker det också upp. Min verklighet ur min synvinkel helt enkelt. Hoppas du hittar något du gillar. Lämna gärna ett avtryck i en kommentar. Enjoy!