Brownies LCHF
Vi är ju efter LCHF (i mesta möjliga mån i alla fall) vilket funkar fint. Förutom bakningen. Alltså - vad är ett liv utan sötsak till kaffet? Jag är i grunden emot att baka med massa konstiga ersättningar och sötningsmedel. Ska man baka ska man göra det ordentligt. Riktigt smör, socker och ekologiska produkter. Men - ibland gör jag ett undantag. Som tex när jag hittar en hel burk med mandelsmör som snart går ut i datum. Då blev det en googlesökning om vad man kunde hitta på. Detta blev resultatet. Det ska dock tilläggas att detta är vääääldigt liberalt LCHF. Men ibland måste man ju få gotta sig lite. IMG_6755 Enligt receptet skulle det bli 8 bitar - jag skar säkert 20 och trots att dom är små räcker det gått och väl, den är maffig. Med ett hallon och en klick grädde sitter dessa små godbitar som en smäck till en kopp kaffe. Brownies 2 dl mandelsmör 2 ägg 1/2 dl kokosfett utan smak 2 msk ekologisk honung 1/2 dl fin kakao 2 tsk ekologisk vaniljpulver 1/2 tsk bakpulver 1 krm salt Mörk chokladganache 1 dl vispgrädde 100 g mörk choklad 70% Sätt ugnen på 180 gr. Smörj en liten form (20 x 20). Lägg alla ingredienserna  i en matberedare med knivar och kör allt till en slät smet. Häll upp i form och grädda i ca 20-25 minuter mitt i ugnen. Den ska gärna vara lite kladdig när du tar ut den! Ganache - Hacka chokladen. Värm grädden i en kastrull tills den preciiiiis börjar koka. Vid första minsta lilla bubbla i kanten på kastrullen tar du av grädden från plattan och häller i chokladen. Rör försiktigt tills du har en tjock slät kräm. Låt svalna lite innan du häller den över kakan. Ställ i kylen för att svalna helt. Skär kakan i små fyrkanter och servera med bär och grädde. Vad som händer annars? Jag sitter still. Men har i alla fall konståknings-EM som sällskap. Alltid nåt!