
Sitter här hemma och funderar på vad sjutton det är som hänt - varför jag är hemma och inte på jobbet. Känns konstigt! Men det börjar trilla in lite mail från nya jobbet där höjdpunkten so far utan konkurrens är en redan bokad resa till PARIS! Alltså åhhh va roligt. Kommer väl tyvärr inte se så himla mycket av staden men jag kommer i alla fall vara där! Wihooo!! Jag skojade lite och sa att just åka till huvudkontoret i Paris vore så coolt - och så faller en utbildning in precis när jag börjar!!
Men min avslutningstårta då - en riktigt smarrig sak med lite extra-allt-tema. Jag har jagat en airbrush i evigheter och nu äntligen fått tag på en. Som en första övning sprayade jag mina macarons till denna tårta med rosaglittrig färg. SÅ roligt! Kommer ha grymt mycket användning för denna lilla maskin. Använder alltid detta recept när jag gör macarons.
Tårtan består av hasselnötsbottnar, jordgubbsdrömsfyllning (recept HÄR!) och min favoritfrosting med nutella. Hade dessutom lite Lemoncurd kvar som jag också använde. Utanpå är det ju som sagt macarons med smak av jordgubb.

Hasselnötsbottnar
Till anslag i en 18 cm springform
4 Ägg 2 dl Strösocker 1 dl Potatismjöl 1 dl Vetemjöl 1 dl rostade hackade hasselnötter 1.5 tsk Bakpulver Skal av en citron
Klä springformen med bakplåtspapper i både botten och på kanterna. Använd lite olja för att få pappret att fasta mot formen. Om man vill tar man även lite olja på insidan av pappret och ”bröar” formen med lite av nötkrosset. Blir supergott och ger bra stadga till bottnarna. Vispa ägg och socker LÄNGE i maskin – minst 7-8 minuter Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke och vänd sedan ner i äggsmeten Blanda till sist ner citronskalet Grädda på 175 grader i ca 40 min. Beror mycket på din ugn så kika efter 30 min med en sticka – när stickan är helt torr är kakan klar.
Nutellafrosting
225g smör 100 g cream cheese 2 msk kakao 6 dl florsocker 3 tsk hett vatten 4 rågade matskedar Nutella
Vispa det rumsvarma smöret fluffigt tillsammans med cream cheese. Häll i kakao och rör om. Blanda i hälften av florsockret och vattnet. Rör om och häll i resten av florsockret och vattnet. Vispa tills allt är blandat och häll sedan ner nutellan.