
Hej hopp och tack och lov för helg!! Efter allt renoverande suktar jag SÅ efter en lugn helg. Det finns mycket städning och fix kvar men schemat är TOMT för helgen vilket känns magiskt. Ikväll blir det middag och mys med familjen.. och lite stök i köket. Till frukosten imorgon ska jag äta den här granolan - bästa jag gjort! SÅÅÅÅ god! Granola är larvigt dyrt i butik och brukar dessutom inte innehålla speciellt mycket. Göra egen är skitenkelt och är vansinnigt mycket godare!
Granola - en rejäl laddning
3 dl mandel 2 dl Rostade kokosflarn 2 dl blandade frön - tog solros och lin denna gång. 3 msk kokosolja (smälter den i micro några sekunder) 2 tsk kanel 1 tsk kardemumma 1 krm vaniljpulver 4 dl torkad frukt - jag hade 2 dl frystorkade hallon och 2 dl torkade aprikoser Skålla mandeln (koka upp mandlarna i vatten och ta bort skalet). Kör mandlar och kokosflarn ett par varv i matberedare så att det blir mindre bitar. Kör inte för mycket bara - det är gott med lite att tugga på. Häll i en bunke. Blanda i resten av fröna, kokosolja och kryddor. Rör runt allt ordentligt så att kryddorna verkligen blandas runt. Häll ut blandningen på en bakpappersklädd plåt och rosta i ugnen på 150 grader i ca 20 min. Jag rör var 4-5 min (minst) - det bränns lätt. När hela huset doftar och granolan fått fin färg är det klart. Stäng av ugnen och häll över granolan på ett nytt bakplåtspapper och låt svalna helt. Förvaras i kylen i en tät burk.
