Marmor och rosett
IMG_0781

Nä men om vi ska snacka lite tårta då?! Den här bjöd jag på när familjen var över på kvällen för att fira mig och mamma. Det är en ny botten jag aldrig gjort förut - en Lemon Poppy! Älskar namnet! Det är alltså en citronbotten med vallmofrön. Supertrevlig måste jag säga. Fin citronsmak och lite skoj textur med vallmofrön.

Till en 18 cm botten 4 Ägg 2 dl Strösocker 1 dl Potatismjöl 1 dl Vetemjöl 1.5 tsk Bakpulver Skal av en citron 2 msk svart vallmofrö

Klä springformen med bakplåtspapper i både botten och på kanterna. Använd lite olja för att få pappret att fasta mot formen. Om man vill tar man även lite olja på insidan av pappret så lossnar botten ännu bättre.

Vispa ägg och socker LÄNGE i maskin – minst 7-8 minuter Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke och vänd sedan ner i äggsmeten Blanda till sist ner citronskalet och vallmofrön. Grädda på 175 grader i ca 40 min. Tiden varierar på ugnar så kika efter 30 min med en sticka – när stickan är helt torr är kakan klar.

IMG_0783

Denna är fylld med bästa citronmoussen - recept HÄR! och färska jordgubbar. Jag veeeeet att man inte ska köpa färska bär helt off season men jag kunde inte låta bli. Tårtan är sedan spacklad med creme cheese frosting - recept från Sockerrus här! innan den är täckt med marmorerad marspian. Rosetten är gjord av sockerpasta.

Skulle ju såklart tagit kort på denna tårta när vi skurit den - ser jättefin ut med sin prickiga tårtbotten - men det glömdes av. Men googla - finns en uppsjö av bilder.

IMG_0780
#1 - Red Velvet både på insidan och utsidan – Anhavi.se

[…] Denna gång fyllde jag tårtan med rårörda hallon och ett lager Citronmousse (hade kvar från denna tårta) och såklart massor (både i lager och spackling) av Whipped Cream Cheese […]