
En riktigt mastig sak gjord på rejält tunga och saftiga chokladbottnar. Fylld med en helt suverän apelsinmousse och spacklad med apelsinkrokantfluff och till slut mörk chokladganache som rinner ner längs kanterna.

Chokladbottnar
Detta recept räcker gott och väl till 2 st 15cm formar som sen delas på mitten = ger 4 riktigt tjocka härliga bottnar för en hög tårta. 280 g vetemjöl 60 g kakao 1 tsk bikarbonat 1 tsk salt 150 gram smör (osaltat i receptet men jag hade normalsaltat) 400 g strösocker 3 stora ägg, rumsvarma 1 tsk vaniljextrakt (jag körde dock med vaniljarom vilket gick finfint) 5 tsk kallt kaffe 300 g röd mjölk, rumsvarmSätt ugnen på 175 grader. Rör ihop och sikta de torra ingredienserna; mjöl, kakao, bikarbonat och salt. Klä två 15 cm formar med bakplåtspapper och pensla med naturell olja. Kör smör och socker i maskin med vinge på hög hastighet tills det blir vitt och fluffigt. Skrapa kanterna emellanåt. Tillsätt ägg, ett i taget, på medelhastighet. Skrapa kanterna emellanåt. Blanda ner vanilj och kaffe i mjölken. Varva nu ner mjöl- och mjölkblandningen i maskinen - börja och sluta med mjölblandning. Skrapa kanterna mellan varje gång mjölblandningen går i bunken. Häll smeten i formarna och grädda i nedersta delen i ugnen. Receptet säger 20-30 min men jag fick ha mina i nästan 40 min - bara känn efter med sticka så kakan är torr. Obs! Öppna INTE luckan förrän efter 20 min - då kan bottnarna sjunka ihop rejält i mitten.
(Receptet på bottnarna kommer från boken Holy Sweet)
Apelsinmousse
2 apelsiner 1 msk vatten 1 msk saft från en citron 2 dl gelesocker 3 dl vispgrädde ca 3 msk marsanpulverBörja med att filea och hacka apelsinen. Koka upp apelsin och vatten i en kastrull. Tillsätt gelesockret och låt koka ordentligt några minuter. Mixa sedan med en mixerstav till en nästan helt slät "apelsinröra". Häll upp i en skål och ställ i kylen över natten. Dag 2 - vispa grädden. Blanda i apelsinröran och använd så mycket marsan du behöver för att få en riktigt stabil konsistens på moussen. Fyll din tårta!

Tårtan skulle ju då egentligen ha spritsats med snygga rosor eller så men eftersom jag fick hjärnsläpp och glömde bort att Marabous Apelsinkrokant innehåller just krokant fick jag tänka mig. Det gick helt enkelt inte att spritsa snyggt med all crisp i fluffet. Det var inte heller helt enkelt att spackla superjämt så det fick bli en halvt naked cake med lite ruffare utseende och synliga bottnar. Funkade det också även om det inte alls var vad jag hade tänkt mig från början. Gott som attan blev fluffet i alla fall.
Fluff har vi koll på vid det här laget va - 200 g choklad och 3 dl vispgrädde. Värm upp grädden till den näääääästan kokar. Får INTE börja koka. Smält ner chokladen och rör hela tiden tills allt godis smält. Häll över i en bunke, täck med plastfolie och låt stå i kylen över natten. Jag har försökt "snabba på" fluff men det går inte - en natt i kyl är ett måste för att det ska gå att vispa upp. Vispas upp med elvisp och sen är det bara att fylla eller spritsa din tårta.
Vill du använda segt godis till ditt fluff är förhållandet 80 gram godis till 3 dl grädde.
