Köttfärspaj - LCHF Pajskal
Man måste ju bara älska bilder tagna I det underbara skenet av lysrör. Nytt kök - ja tack!

Hej Vinterland!

Är det bara jag myyyyyyser I detta underbara vinterlandskap. ÄNTLIGEN lite vinter. Det ryktas om - 20 grader närmsta dagarna. Love it!!!

Vad sägs om en riktigt krämig och härlig paj till middag I kylan? Den här är SÅ god. Jag gör skalet LCHF-style men vilken pajbotten som helst funkar ju såklart utmärkt!

LCHF Pajbotten - receptet är från början från 56kilo.se

Pajdeg

3 dl mandelmjöl 0,5 dl skalade sesamfrön 1 msk fiberhusk 1 tsk salt 40 g smör 1 ägg

Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min. Grädda skalet i 175 g i ca 8 minuter tills skalet fått lite färg. Ta sedan ut och höj värmen till 200 grader inför gräddning av själva pajen. Fyllningen (om än lite ändrad för att passa oss I smaken) hittade jag hos Jennys Matblogg

Köttfärsfyllning

600 gram köttfärs smör 1 finhackad gullök 1 vitlök 1/2 msk torkad timjan 1 msk kalvfond 3 msk stark chilisås 1 1/2 dl creme fraiche 100 gram philadelphiaost 1 tsk salt 1 burk med små krispiga champinjoner Nymalen peppar

2 dl riven ost + 1/2 dl creme fraiche 2 tomater

Fräs finhackad lök och vitlök glasigt i smör. Pudra ner timjan, rör ner färsen och fräs tills den är klar. Rör i fond och chilisås ( Mer eller mindre efter smak ). Vänd ner creme fraiche och philadelphiaost. Smaka av med salt och peppar Skiva tomaterna och toppa på fyllningen och rör ihop ost med creme fraiche och toppa tomaterna. Grädda tills i cirka 20 minuter eller tills pajen fått en fin färg. Klar att serveras, och gott med lite creme fraiche. Jag serverade en ny favorit här hemma - salad med teen spenat och grönkål. Så mycket krispigare och godare (och nyttigare) än vanlig isberg eller romansallad.