
Fröknäcke måste ju vara bland det godare i brödvärlden. Jag är inget fan av "vanligt" hård bröd men just fröknäcke älskar jag! Gör ju ibland en LCHF-variant som blir jättebra men detta - med majsmöl slår ändå allt. Igår när jag ändå hade ugnen igång passade jag på att göra en laddning. Det fina med fröknäcke är ju dessutom att man bara slänger i det man har hemma. Så länge totala mängden frön (i nedan recept 2,5 dl) hålls kan man köra lite vad man gillar. Dock blir det sådär om man bara tar tex en sort. Jag skulle inte gå under 3 olika varianter, det behövs lite olika storlekar och smaker för att det liksom "ska bli nåt".
Fröknäcke m Majsmjöl
2 dl majsmjöl 1 dl solroskärnor 1 dl sesamfrön 0,5 dl linfrön 0,5 dl neutral olja (jag föredrar raps) 2,5 dl kokande vatten flingsalt att strö över
Blanda alla frön och majsmöl i en bunke. Koka upp vatten. Häll kokhett vatten och olja över fröna och blanda noga till en smet. Häll ut på bakplåtpappersklädd plåt och ta ytterligare ett bakplåtspapper över för att sedan, med händerna, klämma ut smeten över hela plåten. Detta recept räcker till precis en plåt så kläm ut smeten ordentligt ända ut i kanterna. Ta bort det övre pappret och strö över rejält med flingsalt. Om man vill kan man ta en pizzaslizer och "skära" fyrkanter så det blir snyggt när man bryter brödet efter gräddning. Grädda på 150 grader i ca 65-70 min.

Knäcket är gott med alla sorters pålägg men smarrigast i mitt tycke är ändå bara en klick riktigt bredgott. Det behövs liksom inget mer... Gillar man kryddor kan man ju också slänga i precis vad man vill - brödkryddo, kummin, anis ja ni hajjar..
