
Red Velvet botten
1 2/3 dl mjölk 2/3 msk äppelcidervinäger 80 g rumstempererat smör 3 dl socker 2 ägg 2 msk röd pastafärg 1,5 msk kakao 0,5 tsk vaniljpulver 3 3/4 dl mjöl 2/3 tsk salt
2/3 tsk vinäger äppelcidervinäger 2/3 tsk bikarbonat
Gör så här:
Häll mjölken i ett glas och rör ner 2/3 msk vinäger. Låt blandningen stå i 8-10min. Vispa smör och socker till en mjuk fluffig kräm. Tillsätt ett ägg i taget och vispa en stund mellan varje ägg. I en annan skål blandar du kakao, karamell/pastafärg och vaniljpulver. Bland väl. Håll sedan lite i taget i äggsmeten och vispa noga så att allt blandas väl. Tillsätt nu mjölkblandningen samt mjölet och saltet. Rör om tills allt blandats. I en liten skål, bland vinägern och bikarbonat och tillsätt detta i smeten (det kommer bubbla till lite). Blanda till en jämn smet.
Grädda på 175 grader i ca 30-40 min. Gör du en form (24-26 cm) skulle jag gissa på att det blir aningen ännu längre gräddningstid. Jag använde som sagt 2 stycken 15 cm formar istället för att få ut fler bottnar och därmed högre tårta.


Whipped Cream Cheese Frosting
300 gr cream cheese (ex Philadelphia) 3 dl grädde 1 knivsudd bakpulver 0,5 – 1 tsk vaniljpulver 2 dl florsocker (det går att öka på mängden om den ska spritsas upp till 3 dl. Dock blir den mycket sötare då)
Gör så här:Vispa grädden och bakpulvret hårt i en skål (maskin). Blanda cream cheese och vaniljsocker i en annan skål och blanda försiktigt - lite i taget - ner florsocker med en slev. Rör långsamt och försiktigt annars kommer det bara bli en tunn soppa av allt. Blanda sedan ihop de två skålarna och vispa, på låg hastighet, tills allt är blandat och den är fluffig. Blir den lite för lös kan du ställa in den i kylskåpet en stund så att den kyls ner.
Räckte till båda lagren med hallon (blandade) samt spackling av min tårta.
Utsiden är, som alltid, marsipan i en för mig ny uuuuunderbar vinröd färg. Passade ju insidan som handen i handsken. Lite blommor och dom härligt stora (nya?) silverkulorna som är fyllda med choklad. SÅ mycket finare och godare än dom där gamla i socker som var stenhårda och typ bröt tänderna av folk.