Brownies med kolafyllning

God kväll!

Sötsaker är alltid sötsaker. Ju mer gott ju godare blir det. Enkelt. Så - en kladdig brownie med extra choklad och så fylld med plopp utöver det kan ju bara bli bra. Right!?

Ovan är en bild på en alldeles förträfflig smet till brownies. Bakas med olja istället för smör. Vet inte varför men det blir larvigt bra!

Ploppfyllda Brownies

3.5 dl strösocker 3.75 dl vetemjöl 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 1 nypa salt 4 ägg 2.25 dl neutral olja 3 dl chokladknappar 4 st dubbelplopp

Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en form 20×20 cm med bakplåtspapper. Rör ihop alla ingredienser utom chokladknappar och plopp till en slät smet. Bred ut hälften av smeten i formen och strö över hälften av chokladknapparna samt tryck ner ploppen med jämna mellanrum. Bred sedan den sista smeten över ploppen och strö slutligen över resten av chokladknapparna. Grädda mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter. Känn med en sticka – den ska vara liiiite kladdig när du provar mitt i kakan. Låt svalna innan du skär i rutor. Förvaras i tätslutande burk i skafferiet. Går jättebra att frysa in.

(Detta recept kommer från Fridas bakblogg - hennes recept är GRYMMA!)